Fransk omelett - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fransk omelett - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal omeletter

    • 4 styck

      Ägg
    • 2 krm

      Salt
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Svartpeppar för smaksättn.
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg och salt lätt med en gaffel. Dra ett par varv med pepparkvarn.

    2. Tillsätt eventuell fyllning i smeten. Fyllning kan också läggas på omeletten efter tillagning, vilket är det vanliga i Frankrike.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna. Häll i smeten. Stek på medelhög värme. Rör försiktigt med en gaffel i den stelnande smeten, så att lös smet når botten. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och stekytan undertill är gyllenbrun.

    4. Servera omeletten naturell, eller med fyllning. Vik den ena halvan över
      den andra.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

En svensk omelett lagas normalt med vatten, vilket gör omeletten mer porös.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Fransk potatissallad
Om oss