Flygande fläskfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Flygande fläskfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal barnportioner

    • 400 gram

      Fläskfilé
    • 1 styck

      Äpple (rött)
    • 1 styck

      Äpple (grönt)
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Soja
    • 1 styck

      Banan
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    2. Putsa köttet, skär bort fetthinnor.
      Skär i cm-tjocka skivor.

    3. Hetta upp olja i stekpanna.
      Stek cirka 3 minuter på var sida.
      Salt och peppra.

    4. Kärna ur äpplen och skär i cm-tjocka skivor.

    5. Tillsätt grädde och soja i stekpannan.
      Låt koka upp. Lägg i äpplena.
      Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.

    6. Skala och skiva banan. Lägg i pannan.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kockens tips!

Flygande fläskfilé är en variant av Flygande Jakob som är en maträtt bestående av kyckling, bacon, banan, grädde, jordnötter och chilisås. Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången 1976.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Flygande Jakob

Flygande Jakob

40 minMedel

0 voting
Parmalindad fläskfilé
Om oss