Flygande JakobBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Flygande Jakob

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Kyckling (färdiggrillad)
    • 3 dl

      Mellangrädde
    • 1 dl

      Chilisås
    • 1 dl

      Jordnötter
    • 2 styck

      Banan
    • 140 gram

      Bacon (tärnad)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225ºC.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Stek bacon. Smörj en ugnssäker form.

    4. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i formen. Häll över bacon. Skiva banan över.

    5. Vispa grädden. Blanda med chilisås. Häll grädden i ugnsformen. Strö över jordnötter.

    6. Gratinera 20 minuter i nedre delen av ugnen.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kockens tips!

Flygande Jakob har fått sitt namn från dess upphovsman Ove Jakobsson. Han var verksam inom flygfrakt. Därav namnet. Receptet publicerades första gången 1976.

Byt ut mellangrädde mot vispgrädde om så önskas. Bacon och bananer kan bytas ut mot ananas. För såsigare Flygande jakob kan 1dl grädde tillföras.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Flygande fläskfilé
0 voting
Flygande fläskfilé
Om oss