Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)

Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (48 bitar)

    • 300 gram

      Quorn-färs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Spiskummin (mald)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Slätpersilja (finhackad)
    • 16 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    •  

      Rapsolja
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Matyoughurt
    • 2 msk

      Mynta (färskhackad)
  • Gör så här:
    1. Tina quornfärsen. Skala och finhacka gul lök. Skala och pressa vitlök. Hacka eller strimla persilja och mynta. Olja in en ugnsplåt. Sätt ugn på 200ºC.
    2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och fräs lök och vitlök mjuk, utan att bränna. Tillsätt quornfärs och spiskummin. Stek i ett par minuter. Rör ner ägg och bladpersilja. Salta.
    3. Lägg två filodegsark på varandra. Lägg på färsblandning. Vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja. Lägg över på smord ugnsplåt. Gör nästa.
    4. Sätt in i ugn cirka 5 minuter tills degen svällt upp och fått fin färg.
    5. Blanda youghurt med mynta. Salta.

KOCK: PernillaPernilla

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss