Festligt ytterlår med basilikamarinad

Festligt ytterlår med basilikamarinad

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 1 Ingrediens

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 kilo

      el. annat viltkött
  • Gör så här:
    1. Allt kan förberedas dagen innan, förutom de sista basilikabladen och osten

      Bryn köttet ( ca 1 kg) i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar
      Lägg i ugnen (ca 100°) med stektermometer tills temperaturen ligger runt 59-60°
      Ta ut och lägg folie runt. Låt det kallna och skiva det tunt.

      Marinad blandas ihop av:
      2 delar olivolja ( ca 2 dl)
      1 del balsamvinäger (ca 1 dl
      Vitlök, pressad, mycket, efter smak
      Svartpeppar
      Salt
      1 kruka basilika klipps fint
      1 kruka gräslök klipps fint

      Häll lite marinad i botten på uppläggsfatet med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs.
      Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk).
      Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.

      Som tillbehör är det gott med potatisgratäng utan vitlök, en grön blandad sallad eller en fräsch potatissallad ( under den varmare årstiden) och lite aiolisås ( blanda äkta majonäs, creme fraiche, pressad vitlök och lite klippt basilika ).

      Smaklig måltid
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bästa renfilén till fest
Om oss