50 min
17 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
RenytterfiléSalt & peppar
4 dl
Rödvin1 dl
Glögg1.50 msk
Viltfond (konc)1 st stor
Schalottenlök1.50 msk
Maizena0.60 kilo
Potatis300 gram
Rotselleri2 dl
Mjölk50 gram
Matfett (smör)2 dl
Oliver (svarta kalamata)200 gram
BrysselkålMatcylinder (6 cm bred)
4 msk
Rönnbärsgelé3 styck
PalsternackaFrityrolja
Förberedelser:
45 minuter före servering:
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Kontrollera med din kötthandlare att köttet är mörat, dvs mört.
Kött kan med fördel tillagas i förväg på låg värme vilket ger en jämn fin köttyta som inte rinner av blod. Dessutom praktiskt vid större bjudning när tidspassning är viktigt t.ex. vid ett nyårsfirande.
Rätten kan förberedas i god tid och packas ner i plastlådor om middagen sker på annat håll t.ex. vid "knytkalas".
Vid uppläggning är det bra om man är två personer, en för köttet och en för tillbehören. Även bra om en tredje person serverar allteftersom tallrikarna blir klara.