Färskpotatis med brynt dillsmör och knäckebröd

Färskpotatis med brynt dillsmör och knäckebröd

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 12 styck

      Små färskpotatis
    • 4 styck

      Rädisa
    • 1 knippe

      Dill
    • 100 gram

      Smör
    • 4 skiva

      Spisbröd
    •  

      Kryddkrasse
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Skrubba och koka potatis.
       
    2. Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
       
    3. Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
       
    4. Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddigt knäckebröd
Om oss