Får i kål / lamm i kålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Får i kål / lamm i kål

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lammbringa/bog/hals
    • 10 korn

      Kryddpeppar
    • 2 tsk

      Salt
    • 1 kilo

      Vitkål
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 3 kvist

      Timjan (färsk)
    •  

      Timjan till garnering
    • Tillbehör:
    • 1 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Gryta: Koka upp vatten i en stor kastrull.
      Vattnet skall knappt täcka köttet.
      Skär köttet i bitar och lägg i grytan.
      Koka upp och skumma av. Salta, peppra.
      Sänk till medellåg värme och låt sjuda i
      30 minuter under lock.

    2. Skala under tiden lök och skär den och kålen i grova bitar. Fräs kålet lätt i smör på medelvärme i cirka 5 minuter.

      Häll kål, lök, lagerblad och timjan i grytan. Koka ytterligare 30 minuter.

    3. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    4. Smaka av köttet om det är mjukt.
      Om inte, koka ytterligare i upp till 20 min.
      Serveras varmt med klippt timjan över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokt lammkött är neutral i smaken om kryddning och tillbehör också är neutrala, som t.ex. i en lammragu.  LÄS MER
Kockens tips!

En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Bra på hösten då det finns bra vitkål och billigt lammkött. Se till att få benen knäckta vid inköpet.

Kommentar
Om oss