Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney

Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h( + 2 h )

    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Fläskkarré (utan ben)
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Äppeljuice (konc.)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Rapsolja (neutral)
    •  

      Salt & peppar
    • Sallad:
    • 400 gram

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Russin
    • 1 msk

      Rapsolja (blommig)
    •  

      Salt
    • Chutney:
    • 1 styck

      Äpple
    • 0.50 dl

      Russin (gula)
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 1 tsk

      Äppelcidervinäger
    • 1 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Gör en marinad på ingefära, äppeljuice, timjan, pressad vitlök och rapsolja.
    2. Pensla karré med hälften av marinaden och låt marinera i ca 2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 120°C.
    4. Salta och peppra karrén samt bryn den hel i lite rapsolja på alla sidor.
    5. Stick in en stektermometer till mitten på köttet. Stek den hel i ugn till en innertemperatur på 64°C, cirka 3 timmar.
    6. Låt karrén svalna och skär i tunna skivor. Pensla med mer marinad.
    7. Sätt ugnen på 225°C.
    8. Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt/i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite (fling-)salt.
    9. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
    10. Kål: Finstrimla kål och lök. Lättstek kål, lök, timjan och äppeljuice i lite rapsolja. Bryn ej, låt kål m.m. bara bli lite mjukt. Salta.
    11. Lägg i smord ugnsform. Lägg karré ovanpå och värm försiktigt i ugn. Garnera med t. ex. grovt hackad bladpersilja.
    12. Äppelchutney: Skala, kärna ur och riv äpple. Riv ingefära. Blanda ihop alla ingredienser och gör ett snabbt uppkok.
    13. Pulsmixera med hjälp av matberedare. Konsistensen ska vara fast. Smaka av med salt.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss