Falulåda deluxeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falulåda deluxe

  • 1 voting
    1Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Falukorv
    • 500 gram

      Potatismos
    • 200 gram

      Leverpastej (skivbar)
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 100 gram

      Hårdost (riven)
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis samt mosa den, eller använd potatismospulver.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Skiva leverpastej.
      Ta av skinnet och skiva falukorv.
      Skiva tomater. Riv ost.

    3. Smörj en ugnssäker form med matfett. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra.

    4. Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.

    5. Sätt i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Om oss