Falukorvsgryta (Diet)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falukorvsgryta (Diet)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Falukorv
    • 2 styck

      Purjolök
    • 600 gram

      Potatis
    • 0.50 huvud

      Vitkål
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 250 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 40 gram

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna potatis. Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar. Skiva vitkål.

    2. Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter. Rör om då och då.

    3. Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.

    4. Ta bort skinnet på falukorven och skär den i potatischipsstora stavar.

    5. Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven. Låt allt bli varmt (ca 3 minuter). Servera med en god senap till.

KOCK: Petter, DietkokbokenPetter, Dietkokboken

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kockens tips!

Jämfört med originalreceptet har mängd potatis minskats med 25% och senap har tagits bort. Senap bör alltid undvikas ur viktsynpunkt, i synnerhet söta varianter. Mager falukorv innehåller cirka 20% färre kalorier än vanligt falukorv, vilket är ett sätt att minska kaloriintaget, men ger också lägre mättnadsgrad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falukorvsgryta

Falukorvsgryta

35 minEnkelt

0 voting
Falukorvsgryta (köttgryta)
Om oss