FalukorvsgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falukorvsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Falukorv
    • 2 styck

      Purjolök
    • 8 styck

      Potatis
    • 0.50 huvud

      Vitkål
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 250 gram

      Gröna ärter (frysta)
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Senap
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och tärna potatis.
      Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar.
      Skiva vitkål.

    2. Stek: Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter.
      Rör om då och då.

    3. Bräsera: Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.

    4. Falukorv: Ta bort skinnet på korven och skär den i potatischipsstora stavar.

    5. Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven.
      Låt allt bli varmt (ca 3 minuter).
      Servera med en god senap till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falukorvsgryta (köttgryta)
0 voting
Enkel falukorvsgryta
Om oss