Enkel falukorvsgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel falukorvsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Falukorv
    • 1 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Vispgrädde
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
       
    2. Ta bort skinnet på falukorven och strimla.
      Skala och riv eller finhacka lök.
       
    3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
      Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan.

      Alternativt tillsätt råhackad lök senare. 
       
    4. Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
       
    5. Tillsätt lök, tomatkross och grädde.
      Smaksätt med salt och peppar.
      Låt koka några minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falukorvsgryta

Falukorvsgryta

35 minEnkelt

0 voting
Falukorvsgryta (köttgryta)
Om oss