Falsk Ägg BénédictineBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falsk Ägg Bénédictine

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 skiva

      Kokt skinka (tjock skiva)
    • 4 skiva

      Formfranska
    • 1 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 2 tsk

      Salt
    •  

      HP-sås?
    •  

      Worcestershiresås?
    •  

      Ketchup?
    •  

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Pochera ägg. Äggen kan pocheras ett dygn i förväg. Se detaljerad beskrivning recept Pochera ägg. Länk nedan. Sammanfattning:

      Koka upp vatten (1,5 l), ättika (1 msk) och salt (2 tsk). Tag av från plattan. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget försiktigt glida ner i sjudande vatten. Håll koppen nära ytan. Låt ägget sjuda i 3 minuter tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev, kyl av i kallt vatten en kort stund.
    2. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget försiktigt glida ner i sjudande vatten. Håll koppen nära ytan. Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev.
    3. Skär bort kanterna på brödet. Stek dem i smör i en panna (alt. brödrosta).
    4. Lägg skinka och ägg på brödet. Servera gärna HP-sås, worcestershiresås, ketchup som tillbehör till den som önskar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Egg Benedict - original

Egg Benedict - original

  • 10 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade ägg, förlorade ägg

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Detta är en svensk kopia av orginalet. Läs mer i recept Egg Benedict - original.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falsk Ägg Bénédictine
0 voting
Falska sniglar
Om oss