Entrecote med béarnaise och stekta kantarellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Entrecote med béarnaise och stekta kantareller

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Béarnaisesås
    • 0.50 liter

      Kantareller (färska)
    • 1 msk

      Smör
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

    2. Värm béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning, eller tillaga enligt separat recept.

    3. Rensa och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några minuter. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen fått fin färg. Lägg åt sidan.

    4. Tillsätt mer smör i pannan och stek köttet på medelhög värme i cirka 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Låt vila.

    5. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Kokas i cirka 5 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Café de Paris

Café de Paris

  • 10 min
  • 12 Ingredienser
  • Avancerat
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Entrecote är nötdjurets ryggmuskel, mellan ryggbiffen och högreven. Det är framdelens möraste styckdel. Den styckas nästan alltid benfri och den yttre kappan (fettkant) tas bort. Den kan fås med revben vilket benäms rib-eye, eller skivad kallad cote de boeuf. Franska: entre = mellan och côte = revben

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnais
Om oss