Béarnais

Béarnais

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 3 msk

      Vitvinsvinäger
    • 200 gram

      Smör (smält)
    • 2 msk

      Dragon (färskhackad)
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 0.50 tsk

      Kajennpepparpulver
  • Gör så här:
    1. Smält smöret i micron och låt det svalna till ca 50 grader. Hacka löken och lägg i en kastrull ihop med dragon samt vitvinsvinäger och reducera en tredjedel. Sila av vinägern och häll i medföljande behållaren för din stavmixer. Lägg i ägg gulorna och häll på smöret (allt). Sätt sedan din stavmixer plant mot botten och tryck på knappen (max hastighet) du kommer inom ett par sekunder se hur såsen tjocknar dra då din stavmixer sakta uppåt. Klart. Lägg i persiljan och smaka av med vitpeppar och lite kajennpepparpulver.
Kockens tips!

Ett väldigt enkelt och effektivt sätt att göra smörsås eller t.ex. majonäs på.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

30 minAvancerat

Om oss