Enkel hallonsylt, eller jordgubbssyltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel hallonsylt, eller jordgubbssylt

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 5 dl

      Hallon (färska)
    • 5 dl

      Syltsocker
  • Gör så här:
    1. Rensa och rengör bären. Tina dem om de har varit frysta. Blanda bär och syltsocker väl. (Låt det gärna stå svalt i flera timmar). 

    2. Värm blandningen sakta under omrörning och låt sedan småkoka 10 minuter på låg värme. Rör om.

    3. Tag bort skum och låt svalna.

    4. Häll upp i burkar och förvara i kylskåpet.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Hallon kan bytas ut mot t.ex. jordgubbar, björnbär eller hjortron. Syltsocker är socker med tillsatt pektin (gelebildande ämne). Minskas sockermängden minskar hållbarheten, men kan ersättas med konserveringsmedel. Hallonsylt bör förvaras i kylskåp, mörkt och svalt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel barbequesås

Enkel barbequesås

30 minEnkelt

Om oss