Enkel chili con carneBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel chili con carne

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 400 gram

      Vita bönor i tomatsås
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Chilipulver
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme och stek färsen tills den fått färg.
      Finfördela med en trägaffel e.d.

    2. Skala och finhacka lök.
      Häll ner i kastrullen och rör om.

    3. Tillsätt bönor och krossade tomater.
      Smaka av med peppar, salt och chilipulver.
      Låt småkoka i 10 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak.  Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smakrik chili con carne
0 voting
Enkel barbequesås

Enkel barbequesås

30 minEnkelt

Om oss