Engelsk frukostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Engelsk frukost

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 styck

      Potatiskroketter
    • 140 gram

      Bacon
    • 4 styck

      Weisswurst
    • 100 gram

      Champinjoner (färska)
    • 8 styck

      Cocktailtomater
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Häll 1 cm olja i stekpanna och värm upp på medelvärme i 10 minuter. Knäck i äggen. Ös oljan på vitan några gånger tills äggen är klara.

    2. Bryn matfett i en annan panna och stek potatiskroketterna på var sida i några minuter tills gyllenbruna. Salta lätt.

    3. Stek samtidigt bacon, korv, svamp och tomater.

    4. Rosta bröd och lägg upp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Korven skall egentligen vara Brittish Bangers, vilket är en kort och tjock vit korv tillverkad av fläsk och lamm. Namnet pga att den spricker vid tillagning. Korven är svår att få tag på i Sverige varför vi valt den liknande tyska Weisswurst.

Potatiskroketter kan köpas frysta, men kan vara svåra att få tag på i handeln. Alternativt stek potatisplättar av potatismos.

Kommentar
Liknande recept
Om oss