Edamame - gröna sojabönor som snacksBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Edamame - gröna sojabönor som snacks

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 5 min

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Edamame sojabönor
    •  

      Havssalt
  • Gör så här:
    1. Lägg frysta sojabönor i en kastrull kokande, lättsaltat vatten. Låt sjuda i 3 minuter.

    2. Häll bort vattnet i en sil. Låt svalna och häll upp i skål. Strö över flingsalt och blanda väl.


    Stoppa in bönskidan på längden i munnen,  dra ut bönorna (inte skalet/skidan) så att bönorna stannar kvar i munnen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Edamamebönor finns att köpa i asiatiska och välsorterade butiker, ofta i frysdisken och både med och utan skal. Bönorna kan även ätas direkt, utan kokning, efter att de tinats upp i rumstemperatur. Passar bra som snacks, tilltugg och som tillbehör.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grön strandsoppa
0 voting
Krämig paella som risotto
Om oss