Edamame, arame och salmalax

Edamame, arame och salmalax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner

    • 1 styck

      Salma lax
    • 250 gram

      Edamame (utan balja)
    • 15 gram

      Arame (torkad)
    • 6 styck

      Salladslök
    •  

      Sesamfrön (svarta)
    • 4 msk

      Soja (japansk)
    • 6 skiva

      Formfranska
  • Gör så här:
    1. Blötlägg algerna i 5 minuter, koka sedan i samma vatten i 20 minuter och spola i kallt vatten.
    2. Fördela edamame i glas, lägg på alger.
    3. Skär salmalax tunnt och fördela i glasen. Slå på japansk soja och toppa med skuren salladslök och svarta sesamfrö.
    4. Servera med rostat bröd, skuret i stavar.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Blixtsnabb bufférätt eller förrätt. Edamame hittar du i frysdisken oftast redan förvällda och färdiga att använda.
Kommentar
Om oss