Drunken chickenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Drunken chicken

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Kycklingklubba
    • 6 msk

      Smör
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 dl

      Mörk rom
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 12 styck

      Potatis
    •  

      Matolja
    •  

      Salt (grovt havssalt)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar.

    2. Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna.
      Stek kycklingen på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida tills de har fått en fin gyllenbrun färg (helst i omgångar, dvs inte för mycket i pannan samtidigt).

      Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.

    3. Potatis: Stek samtidigt i annan panna på medelhög värme potatistärningarna i olja tills de är gyllenbruna (5-10 min). Salta.

    4. Sås: Lägg kycklingen åt sidan.
      Häll rom i pannan och sänk till medellåg värme. Vispa ner resten av smöret.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss