GI-mandelmassaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

GI-mandelmassa

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Sats dl

    • 2 dl

      Sötmandel
    • 0.50 dl

      Hasselnötter
    • 1 styck

      Ägg (vita)
    • 1 dl

      Hermesetas (strö)
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i mandeln och låt koka cirkaa 10 sekunder. Häll över i ett såll och låt svalna något. Tryck ut mandeln ur skalet med fingrarna.

    2. Lägg alla ingredienser i en matmixer.
      Mixa till slät massa. Lägg massan i kylskåp tills den skall användas.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

GI-semla

GI-semla

  • 2 h 15 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Hemlagad mandelmassa

Hemlagad mandelmassa

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kalorimängden i Gi-mandelmassa minskar med cirka 30% jämfört med vanlig mandelmassa.

I stället för Hermesetas kan man använda andra syntetiska sötningsmedel t.ex. Canderel. Dessa sötningsmedel innehållet fruktsocker (Gi 20) och maltsocker (Gi 105) vilket i snitt uppskattat ge ett GI på ca 40. Detta är ett lägre GI-värde än för honung (Gi 55) och för vanligt vitsocker (Gi 68).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemlagad mandelmassa
0 voting
Saffransgifflar med mandelmassa
Om oss