Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter (Diet)

Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter (Diet)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 900 gram

      Laxfilé
    • 1 msk

      Dragon (färskhackad)
    • 1 tsk

      Paprikapulver
    • 1 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1 tsk

      Honung
    • 0.25 dl

      Rapsolja (nötig)
    • 2 styck

      Morot
    • 2 st stor

      Palsternacka
    • 400 gram

      Potatis
    • 1 msk

      Timjan (torkad)
    • Sås:
    • 0.33 styck

      Gurka
    • 0.50 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 1 tsk

      Dragon (torkad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.

    2. Lax: Sätt ugnen på 120°C. Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.


    3. Citronett: Höj ugnen till 200°C. Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.

    4. Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.

    5. Gurk- & dragonyoghurt: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.

KOCK: Dietkokboken xDietkokboken x

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Mängd lax har ökats med något och mängd matolja har minskats jämfört med originalreceptet för att öka mättnadsgraden utan att höja energiinnehållet.

Kommentar
Om oss