40 min
17 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
900 gram
Laxfilé1 msk
Dragon (färskhackad)1 tsk
Paprikapulver1 msk
RapsoljaSalt
1 styck
Skal från citron1 msk
Citronjuice1 tsk
Honung0.25 dl
Rapsolja (nötig)2 styck
Morot2 st stor
Palsternacka400 gram
Potatis1 msk
Timjan (torkad)0.33 styck
Gurka0.50 dl
Matlagningsyoghurt1 tsk
Dragon (torkad)Salt & peppar
Citronett: Höj ugnen till 200°C. Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
Gurk- & dragonyoghurt: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.
KOCK: Dietkokboken xDietkokboken x
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Jämför
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- & dragonyoghurt
Mängd lax har ökats med något och mängd matolja har minskats jämfört med originalreceptet för att öka mättnadsgraden utan att höja energiinnehållet.