Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter

Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kycklingben
    • Marinad:
    • 4 msk

      Rapsolja
    • 20 gram

      Salladskrydda
    • 0.50 dl

      Citronjuice
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Paprikapulver
    •  

      Salt & peppar
    • 500 gram

      Blandade rotfrukter
    • 500 gram

      Potatis
    •  

      Örtkrydda (t.ex. timjan)
  • Gör så här:
    1. Pressa citronsaft. Pressa vitlök.
    2. Blanda samman marinaden. Låt stå cirka 5 minuter för att mogna. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse. Häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 minuter i rumstemperatur, vänd påsen då och då.
    3. Sätt ugnen på 225°C.
    4. Skrubba potatis och skala rotfrukter. Dela allt i mindre bitar och lägg i bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda.
    5. Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret). Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i cirka 30 minuter tills allt är klart.
    6. Servera med en kall sås t.ex. smaksatt crème fraiche.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Använd valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc).
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Grillat kycklingben

Grillat kycklingben

30 minEnkelt

Om oss