Digestiva chèvrebollar (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Digestiva chèvrebollar (plockmat)

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 8 styck

      Digestivekex
    • 250 gram

      Getost (chèvre)
    • 100 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 1 dl

      Sultanrussin (el. svarta)
    • 0.50 dl

      Sött vitt vin
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Ger 3 stycken/portion
  • Gör så här:
    1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.

    2. Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.

    3. Skär getosten i små bitar. Mosa getost med färskost i en bunke. Blanda in russinen. Smaka av med salt och peppar.

    4. Fukta händerna och rulla små ostbollar.
      Rulla dem i kexsmulet. Ställ dem gärna svalt någon timme före servering. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Cashewsmör (plockmat)
Om oss