DianesåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dianesås

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 st liten

      Schalottenlök
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Maizena
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 2 droppe

      Worcestershiresås
    • 0.50 styck

      Citron
    • 4 cl

      Konjak/brandy
    • 4 cl

      Portvin
    • 100 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Hacka persilja.

    2. Tillsätt smör i panna. När smöret bubblar tillsätt lök och stek ett par minuter. Tillsätt persilja.

    3. Rör ut fond och vatten med maizena och senap och tillsätt. Låt puttra någon minut.

    4. Tillsätt saften från citron, droppar av worchestershiresås och alkohol. Vispa ner smör klickvis.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Steak Diane - entrecote i dianesås

Steak Diane - entrecote i dianesås

  • 20 min
  • 18 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss