Crash-Boom-BurgerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crash-Boom-Burger

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal burgare

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 3 styck

      Tomater
    • 4 styck

      Ciabattabröd
    • 8 skiva

      Bacon
    • 2 styck

      Avokado
    • 2 msk

      Majonnäs (lätt-)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela ciabattabrödet på längden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek insidan av brödet gyllenbrunt på medelhög värme. Tag ur dem ur pannan.

    2. Stek bacon knaprigt på medelhög värme. Ta ur och lägg att rinna av på hushållspapper.

    3. Forma färs till burgare och stek dem i stekflottet som är kvar i pannan på medelhög värme i ca 5 min på var sida. Salta och peppra.

    4. Skala och skiva avokado.Skiva tomater. Bred på majonnäs på brödet. Lägg på tomatskivor, hamburgare, bacon och avokado.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika och mer undantagsvis neutrala, salta eller kryddigt heta. Om de inte är smakrika så brukar sältan i rätten vara det utmärkande.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss