Burgare med chimichurri & avokadosallad

Burgare med chimichurri & avokadosallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Blandfärs
    • 0.50 dl

      Rött vin
    • 2 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Dressing:
    • 1 kruka

      Oregano (färsk)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    •  

      Strösocker
    • Sallad:
    • 1 gram

      Romansallat
    • 1 styck

      Avokado
    •  

      Citronskal (rivet)
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Blanda samman allt till färsbiffen. Grilla eller stek burgarna så att de får en bra yta. Låt dem gärna steka klart i ugnen.
    2. Hacka vitlök, oregano och chili fint. Blanda allt i en skål och slå över olja, vinäger och socker. Blanda ordentligt och smaka slutligen av med salt och peppar.
    3. Skölj romansalladen och låt rinna av, skär i bitar, dela och mosa avokadon. Blanda avokadon med salladen. Smaka av med citronzest, salt & peppar.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Crash-Boom-Burger

Crash-Boom-Burger

25 minEnkelt

Om oss