Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Spättafilé
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 4 dl

      Cornflakes
    • 4 msk

      Smör till stekning
    • 4 skiva

      Bacon
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 dl

      Mezeyoghurt
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala gurka lite slarvigt. Halvera och skrapa ur kärnorna. Skär i tunna båtar. Salta. Låt stå i 15 minuter. Riv citronskal och vitlöksklyfta.

    2. Strimla bacon fint. Stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på papper.

    3. Krama ur gurkan. Blanda med yoghurt, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

    4. Torka fisk torr. Vänd i mjöl. Vispa upp ägg. Lägg och vänd fisken sedan däri. Krossa cornflakes lite. Avsluta med att vända fisken i ”krosset”.

    5. Lägg smör i en stekpanna och ställ den på spisen. När smöret börjar ”krusa” sig lägger du ner fisken. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

    6. Servera med bacon, yoghurt och nykokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Cornflakes låter lite konstigt men det blir galet krispigt och gott.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk gurkyoghurt

Grekisk gurkyoghurt

10 minEnkelt

Om oss