Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.20 huvud

      Vitkål
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 30 gram

      Valnötskärnor
    • Vinägrett:
    • 0.50 dl

      Majonnäs
    • 0.50 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Senap (fransk osötad)
    • 1.50 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Kockskolan:
    •  

      Om kål >
  • Gör så här:
    1. Skär bort den grova rotdelen på kål. Strimla kålen fint t.ex. med osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration och finhacka resten. Skär selleri i tunna skivor. Hacka nötter.

    2. Blanda ingredienserna.

    3. Rör samman ingredienser till vinägrett väl. Salta och peppra.

    4. Blanda sallad med vinägrett. Toppa med äppelskivor. Täck över och ställ kallt helst i 12 timmar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Coleslaw

Coleslaw

25 minEnkelt

Om oss