ColeslawBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Coleslaw

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 0.20 huvud

      Vitkål
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 30 gram

      Valnötskärnor
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Majonnäs
    • 0.50 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Senap (fransk osötad)
    • 1.50 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
      Finhacka äpple och nötter. Blanda.
       
    2. Rör samman såsingredienser.
      Smaka av med salt och peppar.
      Häll den över salladen och rör om.
       
    3. Täck över och ställ helst kallt över natt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Coleslaw är bra eftersom den bara blir bättre efter något dygns vila, dock helst förvarad kallt. Passar väl till kötträtter, eller som enkel maträtt. Förbered gärna hemma och ta med.

Kommentar
Liknande recept
Om oss