Citrussill med vitlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citrussill med vitlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 24 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 förp.

      Inläggningssill (fpk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Apelsin
    • 0.50 styck

      Lime
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Dill till garnering
    • Lag:
    • 0.50 dl

      Ättika
    • 1 dl

      Strösocker till lag
    • 1.50 dl

      Vatten till lag
  • Gör så här:
    1. Koka upp lagen. Låt den svalna.
       
    2. Skala och skiva vitlöksklyftor. Riv skalen på cirusfrukter (inget av det vita). Blanda med lagen.
       
    3. Skär sillen i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.
       
    4. Lägg upp och garnera med lite dill.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Aïoli (majonnäs+vitlök)
Om oss