Citron- & torskrisottoBild av Fabian Björnstjerna

Citron- & torskrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Torskfilé
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 3 msk

      Olivolja
    • 400 gram

      Avorioris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Smör
    • 9 dl

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut salt i en ugnsform. Lägg på torsk. Ringla över olivolja. Ugnsbaka fisken 15-20 minuter. Ta ut fisken och plocka upp den på ett fat utan saltet.
    2. Skala och finhacka lök. Fräs lätt (utan att den hinner få färg) i olja i en rymlig kastrull. Häll ner ris i kastrullen. Fräs 1 minut under omrörning. Häll i vin och låt det koka in under omrörning.
    3. Häll på lite av buljongen. Låt koka på låg värme under omrörning. När buljongen kokat in häller du på lika mycket igen. Upprepa proceduren tills buljongen tar slut. Det tar cirka 20 minuter. Viktigt är att inte hälla på för mycket buljong på en gång.
    4. Rör sen försiktigt ner torsk. Citronskal och juice från citron. Sist tillsätter du parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.
    5. Toppa gärna med lite citronskal och färsk rucola.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart salt, utan vanligtvis kraftfull och smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Att laga en riktig risotto är inte särskilt komplicerat, men det blir gott och uppskattat. Var noga med att koka in buljongen lite i taget och röra om.
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Citron- & limesill

Citron- & limesill

20 minEnkelt

0 voting
Gâteau au citron
Om oss