Citron- och basilikabröd

Citron- och basilikabröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal bröd

    • 4 dl

      Vatten
    • 6 gram

      Jäst (färsk)
    • 200 gram

      Durumvetemjöl
    • 400 gram

      Manitoba Cream
    • 20 gram

      Salt
    • 40 gram

      Surdegsgrund >
    • 80 gram

      Grahamsmjöl
    • 80 gram

      Rapsolja (blommig)
    • 1 kruka

      Basilika (färsk)
    • 1 styck

      Skal av citron
  • Gör så här:
    1. Arbeta ihop fördegen. Låt vila några timmar eller över natten.
    2. Tillsätt ingredienserna till deg 2. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila under duk tills degen jäst upp ordentligt, cirka 1 timme.
    3. Väg upp i valfria storlekar. Forma efter eget tycke och smak. Lägg på bakplåt med bakpapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek.
    4. När det är dags för att baka. Värm ugnen till 250°C. Ställ in bröden. Sänk värmen till 200°C. Baka i cirka 20 minuter beroende på brödens storlek.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Smakrikt matbröd med syrlig fräschör. Doppa gärna i rapsolja med blommig smak och njut med flingsalt.

Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Citron- & limesill

Citron- & limesill

20 minEnkelt

Om oss