Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing

Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Chorizo
    • 2 styck

      Morot
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 0.50 styck

      Kålrot
    • 1 dl

      Rapsolja (nötig)
    • 1 dl

      Örtkryddor (färskhackad)
    • 2 msk

      Schalottenlök (hackad)
    • 1 styck

      Citron (juice+skal)
    •  

      Salt & peppar
    • Dressing:
    • 1 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 2 krm

      Spiskummin (mald)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Koriander (färskhackad)
  • Gör så här:
    1. Skala och dela rotfrukter på längden. Grilla på het grill eller i grillpanna cirka 15 minuter.
    2. Blanda olja, örter, lök samt skal och saft från citron. Häll dressingen över de ännu varma rotfrukterna. Salta och peppra.
    3. Yoghurtdressing: Finhacka vitlök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    4. Skiva chorizo och stek eller grilla cirka 5 minuter. Strö på lite färska örter.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade skivade rotfrukter
Om oss