Chokladmousse med glöggkokt plommon

Chokladmousse med glöggkokt plommon

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bufféportioner

    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 6 dl

      Vispgrädde
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 8 styck

      Katrinplommon
    • 3 dl

      Glögg
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 1 tsk

      Kardemumma (hel)
    • 0.50 dl

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Bryt sönder choklad. Smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
       
    2. Vispa grädde lätt. Rör ner äggulor ett och ett i chokladsmeten. Vänd ner grädden i omgångar. Fyll i glas. Ställ kallt.
       
    3. Skär plommon i bitar. Lägg plommon, glögg, kryddor och socker i en kastrull. Koka upp och dra från värmen. Låt svalna. Upprepa 2 gånger till.
       
    4. Servera med ett plommon i varje glas. 

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss