Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad

Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Quorn-filéer
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 400 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Lime
    • 1 msk

      Rapsolja
    • 1 dl

      Sweet chilisås m. kokos
    • 2 msk

      Soja (japansk)
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Tina quornfiléerna.

    2. Sallad: Skölj rucola och låt rinna av.
      Häll bort bönspad i durkslag och skölj bönorna. Halvera tomater.
      Skala och tärna avokado. Droppa lime på avokadon så att den inte mörknar.

      Blanda försiktigt rucola, bönor, tomater.
      Droppa lite rapsolja över.

    3. Quorn: Hetta upp matolja i panna och lättstek quornfiléerna enligt anvisning på förpackning. Salta och peppra lätt.
      Pensla med chilisås mot slutet.

    4. Fördela salladen på tallrikar.
      Garnera med avokado.
      Lägg 2 uppskurna filéer på var tallrik.
      Droppa över lite soja och lime.

KOCK: LiselotteLiselotte

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapsgriljerad Quorn-filé
0 voting
Grekisk sallad med quorn
Om oss