Chili och ingefärsspett med fänkål och bakpotatis

Chili och ingefärsspett med fänkål och bakpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Marinerad innerfilé (Kronfågel)
    • 2 styck

      Bakpotatis
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Lime
    • 2 msk

      Örtkryddor (färskhackad)
    • 4 msk

      Honung (flytande)
    • 1.50 dl

      Rapsolja
    • 1.50 dl

      Soja (indonesisk söt)
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    •  

      Träspett
  • Gör så här:
    1. Skiva fänkål. Skala och skiva rödlök. Hacka örter. Kärna ur chili. Riv eller finhacka ingefära. Tänd grillen.
    2. Förkoka bakpotatis. Dela dem. Trä upp kycklingfilé på spett. Fukta fänkål och potatis med olivolja. Blanda alla ingredienser till glazen.
    3. När du har en bra grillglöd. Grilla spetten 6 minuter totalt. Vänd flera gånger. Pensla med glaze. Låt vila i folie.
    4. Grilla fänkål och potatis. Garnera med färska hackade örter och rödlök. Låt var och en pressa över lime efter smak. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Om oss