Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Jättechilis (ca 15-20 cm)
    • 150 gram

      Västerbottenost
    • 8 skiva

      Jalapeno inlagd (skivad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Skala chilifrukterna med potatisskalare. Halvera frukten på längden. Lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med matolja.

    3. Skiva rejält med ost i varje halva. Finhacka jalapeño och strö över.

    4. Sätt in anrättningen i ugnen cirka 10 minuter tills all ost smält och fått fin färg. Servera rätten varm.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

MENYFÖRSLAG

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Chili-/chilifrukter innefattar paprika, chili och kajenn­peppar. Chili är världens mest använda smaksättare. Två tredjedelar av världens befolkning använder frukten som krydda dagligen. Läs mer: Varor > Om chilifrukter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss