Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Aubergine
    • 3 styck

      Tomater
    • 250 gram

      Chèvre
    • 1 dl

      Lönnsirap
    • 8 blad

      Basilika
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt på skivorna. Låt dem ligga och "svettas" en stund. Detta är inte nödvändigt, men görs för att saltet drar ur vatten och minskar beskan.

    3. Skär tomater och chevré i tunna skivor och lägg i en skål.

    4. Torka av vattnet från aubergineskivorna. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) på högsta värme och halstra aubergineskivorna snabbt så de får färg.

    5. Ta fram en ugnsäker form och lägg ut hälfen av auberginskivorna. Lägg två skivor tomat, två basilikablad och två skivor chévre på skivorna. Ringla rikligt med lönnsirap över osten och toppa med obergineskivor.

    6. Ställ in i ugnen i några minuter. De är klara när osten har smält.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Ofta är det då någon söt frukt eller grönsak som t.ex. sötpotatis, eller någon söt smaksättare t.ex. honung som gett rätten sin karaktär.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokossoppa (förrätt)
0 voting
Vaktelostron (förrätt)
Om oss