Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt på skivorna. Låt dem ligga och "svettas" en stund. Detta är inte nödvändigt, men görs för att saltet drar ur vatten och minskar beskan.
Skär tomater och chevré i tunna skivor och lägg i en skål.
Torka av vattnet från aubergineskivorna. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) på högsta värme och halstra aubergineskivorna snabbt så de får färg.
Ta fram en ugnsäker form och lägg ut hälfen av auberginskivorna. Lägg två skivor tomat, två basilikablad och två skivor chévre på skivorna. Ringla rikligt med lönnsirap över osten och toppa med obergineskivor.
Ställ in i ugnen i några minuter. De är klara när osten har smält.
Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Ofta är det då någon söt frukt eller grönsak som t.ex. sötpotatis, eller någon söt smaksättare t.ex. honung som gett rätten sin karaktär.LÄS MER