Cheesecakebrownie med hallongrädde

Cheesecakebrownie med hallongrädde

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 200 gram

      Smör (osaltat)
    • 250 gram

      Florsocker
    • 3 styck

      Ägg
    • 110 gram

      Vetemjöl
    • 400 gram

      Färskost
    • 0.50 tsk

      Vaniljextrakt (konc.)
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 150 gram

      Hallon
    •  

      Hallon till garnering
  • Gör så här:
    1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°C.

    2. Till brownielagret: Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet). Värm tills chokladen har smält och är slät.

    3. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och vispa ned det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten och jämna till den med en spatel.

    4. Till cheesecakelagret: Lägg färskost, socker och vaniljessens i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg. Smeten ska vara slät och krämig till konsistensen. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.

    5. Bred på smeten ovanpå browniesmeten och jämna till den med en spatel. Grädda i 30–40 minuter, eller tills cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längs kanterna. I mitten ska
      det fortfarande vara blekt. Låt kakan kallna helt. Täck sedan över den och låt stå i kylen i 2 timmar, eller om möjligt över natten.

    6. Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde. Bred ut grädden jämnt över kaklagren och dekorera med hallon.

KOCK: Tarek, Hummingbird BakeryTarek, Hummingbird Bakery

Uppdragsgivare:hummingbirdbakery.comhummingbirdbakery.com

Kockens tips!

En bit av den här desserten i tre lager är en fröjd för ögat: ett tunt brownielager, ett cheesecakelager och längst upp ett rosa täcke av vispad grädde med hallonsmak. Tre beståndsdelar som harmonierar smak- och utseendemässigt. Du kan byta ut hallonen mot andra bär som det är säsong för.

Kommentar
Om oss