Champinjonrisotto

Champinjonrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Champinjoner
    • 30 gram

      Smör
    • 250 gram

      Avorioris
    • 1 styck

      Bananschalottenlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 50 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela champinjonhattar från fötterna. Hacka fötterna fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Koka upp grönsaksbuljongen.

    2. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt champinjonfötterna. Fräs ytterligare i 1 minut.

    3. Häll i ris och rör runt. Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på buljong hela tiden tills riset är klart, vätskan är absorberad. Rör i smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

    4. Stek champinjonhattarna i smör. Lägg upp risotto på tallrik med champinjonhattarna. Hyvla gärna över lite extra parmesan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Om oss