3 h
13 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
2 styck
Fläsklägg (rimmad)1 styck
Apelsin2 styck
Morot4 styck
Gul lök8 klyfta
Vitlök2 msk
Timjan2 msk
Rosmarin2 msk
Grönpeppar2 styck
Stjärnanis2 st stor
Stekpåse1 styck
Kålrot4 styck
Potatis1 msk
Rapsolja (kallpressad)Sätt ugnen på 150°C.
Dela morot på längden. Klyfta lök. Krossa grönpeppar.
Fördela lägg, morötter, vitlök och gul lök i stekpåsar. Strö på örter, kryddor, finrivet skal och juice av apelsin. Droppa på kallpressad rapsolja.
Förslut påsarna och klipp ett litet hål i ena kanten. Lägg påsarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek läggen i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
Skala och tärna kålrot och potatis. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.
När köttet är färdigstekt, klipp upp påsarna och sila ner vätskan i en kastrull. Häll ner lite av den goda vätskan i potatis- och kålrotsblandningen. Blanda till rotmos.
Ta bort svålen och skär upp köttet. Servera med senap.
KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Tips! Sänk temperaturen till ca 110°C och stek fläsket längre tid vilket gör att du hinner med andra saker så länge jobba, städa, träna mm.