Carina Brydlings gryta

Carina Brydlings gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Fläsklägg (rimmad)
    • 1 styck

      Apelsin
    • 2 styck

      Morot
    • 4 styck

      Gul lök
    • 8 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Timjan
    • 2 msk

      Rosmarin
    • 2 msk

      Grönpeppar
    • 2 styck

      Stjärnanis
    • 2 st stor

      Stekpåse
    • 1 styck

      Kålrot
    • 4 styck

      Potatis
    • 1 msk

      Rapsolja (kallpressad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Dela morot på längden. Klyfta lök. Krossa grönpeppar.

    3. Fördela lägg, morötter, vitlök och gul lök i stekpåsar. Strö på örter, kryddor, finrivet skal och juice av apelsin. Droppa på kallpressad rapsolja.

    4. Förslut påsarna och klipp ett litet hål i ena kanten. Lägg påsarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek läggen i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.

    5. Skala och tärna kålrot och potatis. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.


    6. När köttet är färdigstekt, klipp upp påsarna och sila ner vätskan i en kastrull. Häll ner lite av den goda vätskan i potatis- och kålrotsblandningen. Blanda till rotmos.

    7. Ta bort svålen och skär upp köttet. Servera med senap.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Sänk temperaturen till ca 110°C och stek fläsket längre tid vilket gör att du hinner med andra saker så länge……jobba, städa, träna mm.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carina Brydlings pannkaka
Om oss