Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot

Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Bufféportioner

    • 2 liter

      Kantareller (färska)
    • 1 st stor

      Bananschalottenlök
    • 50 gram

      Smör (osaltat)
    • 300 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 0.50 dl

      Torkade lingon
    • 6 skiva

      Rågbröd
    •  

      Pepparrot
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka schalottenlök. Riv ost. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Bred ut osten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Baka i ugnen tills osten börjar få en gyllene ton. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Strössla över lingon direkt. Ställ att svalna.
    3. Hetta upp smör i en stor stekpanna. När smöret brynts tillsätts kantareller. Stek på hög värme tills svampen är gyllene. Tillsätt schalottenlöken och låt den gå med den sista minuten i pannan. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
    4. Arrangera svampen på rågbrödet och bryt över ost- och lingonchipsen. Servera med riven pepparrot.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Använd hårt lagrad prästost.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rensouvas med torkade fikon
Om oss