Broccolisoppa med chorizoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Broccolisoppa med chorizo

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Broccoli (fryst)
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. konc. grönsaksfond
    • 1 liter

      Vatten
    • 4 styck

      Chorizo
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 2 msk

      Solrosfrön
    • 1 msk

      Persilja (grovhackad)
    • 10 cm

      Purjolök
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 skiva

      Surdegsbröd
    • 200 gram

      Färskost
  • Gör så här:
    1. Lägg broccoli i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten så att det täcker. Häll i lantbuljong och grädde. Koka upp. Mixa med mixerstav.

    2. Skiva chorizo tunt. Lägg i soppan. Låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra.

    3. Riv parmesan grovt. Grovhacka persilja. Skölj och finstrimla purjolök. Strö parmesan, solrosfrön, purjolök och persilja över soppan innan servering.

    4. Servera med bröd och färskost.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kall broccolisoppa (förrätt)
Om oss