Bondpasta med färsk chorizo

Bondpasta med färsk chorizo

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Chorizo (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Fänkålsfrön (hela)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 400 gram

      Spagetti
    • 2 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 1 förp.

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Citron
    • 150 gram

      Fetaost
    • 2 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Fyll vattenkokaren eller pastakastrullen med vatten så att pastan är redo att kokas.
      Ta fram korven från kylen så att den är lite ljummen när det är dags för stekning. Finhacka vitlök och scharlottenlök och stek i olivolja på medelvärme tills löken är mjuk och lite gyllenbryn.
      Lägg undan det stekta hacket i en skål. Skiva salladslöken fint och stek den hastigt på högre värme i lite olivoja. Lägg undan den tillsammans med den andra stekta löken.
    2. Skär chorizon i köttbulsstora bitar och stek på medelvärme tills den har fått en härlig stekyta och är tillagad raktigenom. Lite av fettet som frigörs kan tas bort, spara knappt 1 dl i pannan.
    3. Koka pastan enligt instruktioner men pastan skall vara al dente så smaka på pastans konsistens när det börjar närma sig slutet på koktiden.
      När korven har fått fin mörk yta, släng i lökhacket, 1 skivad chili (utan kärnor) tillsammans med tomatpurén och fänkålsfröna. Stek samman på medelvärme.
    4. Låt pastan rinna av i durkslag när den är färdig och blanda den sedan tillsammans med korven och det andra. Se till att alla härligheter blandas tillsammans med spagettin och släng i 1 näve riven parmesan.
      Pressa i saft från en halv citron över rucolan och bryt fetaosten i ojämna bitar över salladen. Dra över lite nymalen peppar tillsammans med några stänk olivolja över både sallad och pasta. Pastan kan också få sig några smulor fetaost.
Kockens tips!

Det här receptet är snabblagat, hjärtligt och rymmer massa smaker! Plus att det finns lite chilitryck där. Det är helt klart italiensk style på det hela men med spansk hantverkskorv. Inga konstigheter i receptet men ingredienser som smakar mycket. Man kan byta ut den färska spanska chorizon färsk salsicca eller katalansk butifarra också. Jag har katalanskt påbrå brinner mitt hjärta extra för de spanska korvarna =)
Vad jag gillar med chorizon är att den bidrar med härlig spice till rätten och det goda fettet som frigörs när korven steks smaksätter pastan ljuvligt.
I promise, ni kommer inte bli besvikna på denna rätt.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Broccolisoppa med chorizo
Om oss