Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Lime
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Tomater
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 1 tsk

      Salt
    • 100 gram

      Brännvinsost
    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 8 skiva

      Salami (fast sort)
    • 8 skiva

      Baguette
    • 2 msk

      Smör
    • 25 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    • 1 msk

      Sesamfrön (svarta)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.
      Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn.
      Skala vitlök. Skär tomater i bitar.

    2. Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.

    3. Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet.
      Gratinera i ugn i 10 minuter.

    4. Hetta upp en stekpanna utan fett.
      Torrstek salamiskivor i några sekunder.
      Lägg över på hushållspapper.

    5. Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.

    6. Lägg upp brödet på tallrikar.
      Lägg på sallat och pilgrimsmusslor.
      Strö över sesamfrön och lägg på salami.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Brännvinsost

Brännvinsost

5 minMedel

Om oss