Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 30 min )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Lutfisk
    •  

      el. annan vitfisk
    • 500 gram

      Potatis (kokt)
    • 6 klyfta

      Vitlök
    • 300 gram

      Oliver (svarta kalamata)
    • 85 gram

      Smör
    • 1.50 styck

      Fänkål
    • 4 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen och koka fisk om detta inte redan finns klart.

    2. Skala och hacka vitlök. Hacka persilja. Mosa potatis med vitlök och fisk. Blanda in smör. Värm på om så behövs. Smaka av med salt.

    3. Ansa och skär fänkål i cm-stora bitar. Lägg i en stekkastrull. Tärna tomater och tillsätt oliver. Stek cirka 5 minuter i olivolja.

    4. Bred ut grönsakerna på fat eller tallrik. Lägg fiskmoset över. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk och kokt potatis. Enligt original används saltad fisk (lutfisk). Om så, var försiktig med att salta potatisen.

Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av vitfisk (kabeljo) mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss