15 min( + 30 min )
10 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
400 gram
Lutfiskel. annan vitfisk
500 gram
Potatis (kokt)6 klyfta
Vitlök300 gram
Oliver (svarta kalamata)85 gram
Smör1.50 styck
Fänkål4 styck
Tomater2 msk
Olivolja till stekningPersilja till garnering
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk och kokt potatis. Enligt original används saltad fisk (lutfisk). Om så, var försiktig med att salta potatisen.
Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av vitfisk (kabeljo) mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.