Ris à la MaltaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ris à la Malta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Långkornigt ris
    • 3 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Klementin
    • 4 dl

      Saftsoppa
    •  

      eller
    •  

      Lingonsylt
    •  

      Färska bär
  • Gör så här:
    1. Koka riset på medellåg värme tills allt vatten kokat in (cirka 15 minuter). Lägg det i en finmaskig sil och spola av det med kallt vatten och låt det rinna av.

    2. Vispa grädden tjock och smaksätt med socker och vaniljsocker. Blanda ris och grädde. Häll det i en skål och ställ det i kylskåpet.

    3. Skala clementinerna och riv skalet fint. Servera den kalla Ris á la Maltan med några clementinklyftor, rivet skal och saftsoppa, färska bär eller med lingonsylt.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta (efterrätt)
0 voting
Ris à la Campa (friluftsmat)
Om oss